- Side
- Easy Peazy
- 10 Stukken
- 30 Minuten
Wist je dat je met behulp van enkel vellen rijstpapier vegan smoked bacon maakt om duimen en vingers bij af te likken? Je kan het vegan spek gebruiken als afwerking van je gerecht als een soort krokantje of doe zoals wij en voeg het toe aan je witloof in vegan kaassaus.
Ingrediënten:
- 3 vellen rijstpapier (of 6 als je ze dikker en iets meer chewy wil maken)
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- 2 el tamari (of sojasaus)
- 1 tl ahornsiroop
- enkele druppels liquid smoke (voorzichtig!)
- 1 el edelgistvlokken (optioneel)
Benodigdheden:
- bakpapier
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 160 °C en leg ondertussen een vel bakpapier op een bakplaat.
-
Meng alle ingrediënten behalve het rijstpapier in een kom en zijt apart.
-
Je kan nu kiezen of je een enkele of dubbele laag vegan bacon wil of niet. Indien je liever een dubbele laag hebt voor wat meer beet, neem je twee vellen rijstpapier. Dip de vellen één voor één in een grote kom met warm water en laat ze even uitdruppen. Plaats de vellen vervolgens over elkaar op de plaat met het bakpapier.
-
Bestrijk de bovenkant van het rijstpapier met de marinade met behulp van een lepel. Draai het papier voorzichtig om om ook de achterkant in te smeren.
-
Plaats het geheel in de oven voor 10 minuten en hou het ondertussen goed in de gaten zodat de vellen niet aanbranden. Zet indien nodig de oven wat lager en pas de baktijd aan indien nodig.
-
De vegan bacon hoeft niet volledig droog te zijn wanneer je ze uit de oven haalt, ze zal bij het afkoelen nog wat harder worden.
-
Laat het spek afkoelen en breek vervolgens in repen of in kleine stukjes afhankelijk van je recept. Tip: wil je echte repen, snijd het rijstpapier dan voor het bakken.
- Bewaar het spek in een goed afgesloten doos.
Producten uit het artikel
Vergelijkbaar recept
Homemade kombucha met scoby
Lees verder
Crazy good vegan mayo
Lees verder