Webshop - Gratis levering vanaf 50€
Ons restaurant is open voor take-away
Vegan smoked bacon

Vegan smoked bacon

  • Side 
  • Easy Peazy 
  • 10 Stukken
  • 30 Minuten

vegan smoked bacon spek recept knolkoolWist je dat je met behulp van enkel vellen rijstpapier vegan smoked bacon maakt om duimen en vingers bij af te likken? Je kan het vegan spek gebruiken als afwerking van je gerecht als een soort krokantje of doe zoals wij en voeg het toe aan je witloof in vegan kaassaus

Ingrediënten:

  • 3 vellen rijstpapier (of 6 als je ze dikker en iets meer chewy wil maken)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tamari (of sojasaus)
  • 1 tl ahornsiroop
  • enkele druppels liquid smoke (voorzichtig!)
  • 1 el edelgistvlokken (optioneel)

Benodigdheden:

  • bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en leg ondertussen een vel bakpapier op een bakplaat.

  2. Meng alle ingrediënten behalve het rijstpapier in een kom en zijt apart.

  3. Je kan nu kiezen of je een enkele of dubbele laag vegan bacon wil of niet. Indien je liever een dubbele laag hebt voor wat meer beet, neem je twee vellen rijstpapier. Dip de vellen één voor één in een grote kom met warm water en laat ze even uitdruppen. Plaats de vellen vervolgens over elkaar op de plaat met het bakpapier. 

  4. Bestrijk de bovenkant van het rijstpapier met de marinade met behulp van een lepel. Draai het papier voorzichtig om om ook de achterkant in te smeren.

  5. Plaats het geheel in de oven voor 10 minuten en hou het ondertussen goed in de gaten zodat de vellen niet aanbranden. Zet indien nodig de oven wat lager en pas de baktijd aan indien nodig. 

  6. De vegan bacon hoeft niet volledig droog te zijn wanneer je ze uit de oven haalt, ze zal bij het afkoelen nog wat harder worden.

  7. Laat het spek afkoelen en breek vervolgens in repen of in kleine stukjes afhankelijk van je recept. Tip: wil je echte repen, snijd het rijstpapier dan voor het bakken. 

  8. Bewaar het spek in een goed afgesloten doos. 

knol&kool

Producten uit het artikel

Mex-Al
Liquid smoke
€ 7,99
Slechts 13 artikelen op voorraad!
BioToday
Ahornsiroop A-grade BIO
€ 5,80
Slechts 19 artikelen op voorraad!
Smaakt
Tamari BIO
€ 2,60
Slechts 27 artikelen op voorraad!
If You Care
Bakpapier Composteerbaar
€ 4,90
Slechts 1 artikelen op voorraad!

Vergelijkbaar recept

Homemade kombucha met scoby

Homemade kombucha met scoby

Bij knol&kool maken we de meeste drinks zelf, waaronder ook onze kombucha. Zelf kombucha...

Lees verder
Glutenvrij zadenbrood

Glutenvrij zadenbrood

Verdraag je geen gluten of probeer je gewoon wat gezonder te leven?...

Lees verder
Crazy good vegan mayo

Crazy good vegan mayo

Er zijn verschillende manieren om vegan mayonnaise te maken: met cashewnoten, amandelmelk...

Lees verder