- Lunch
- Easy Peazy
- 4 porties
- 25 Minuten

Ooit was onze toast avocado met vegan roerei één van de populairste gerechten op ons menu. Voorlopig zijn we niet van plan om deze topper terug op de kaart te plaatsen, maar met ons recept kan je het vegan roerei gewoon helemaal zelf maken!
Ingrediënten
- 1 l ongezoete amandelmelk van Valdibella
- 12 g Agar Agar BIO (je kan wat experimenteren met meer of minder)
- 14 g Kala namak
- mespuntje kurkumapoeder (optioneel)
- mespuntje Asafoetida (optioneel)
Benodigdheden
- Keukenrobot (optioneel)
Bereiding
- Verhit de ongezoete amandelmelk met de agar agar en de kala namak in een steelpan tot juist onder het kookpunt. Roer voldoende zodat de onderkant niet aanbrandt.
- Giet over in een platte ovenschaal en laat een kwartiertje afkoelen. Zet daarna 30 min in frigo om op te stijven.
- Wanneer het ei is opgesteven, breek met een vork of in een keukenrobot met de pulse knop (wees voorzichtig).
Je kan deze basis al gebruiken om zelf een eiersalade te maken.
Wil je liever een roereitje maken? - Voeg de mengeling toe aan een pan mét anti-aanbaklaag (zéér belangrijk!) op een middelhoog vuur met wat olijfolie en kurkuma. Hou het ei samen op een hoopje in een hoek van de pan en roer alles zo snel mogelijk door elkaar, want door de hitte verliest de agar agar zijn structuur.
- Voor een vollere smaak kan je op het einde ook een mespuntje asafoetida toevoegen. Opgelet: als je teveel gebruikt, zal je vegan roerei groen kleuren.
- Serveer op een toast met avocado. Werk af let wat fris groen en een snufje peper.
knol&kool
Producten uit het artikel
Uitverkocht