Webshop - Gratis levering vanaf 50€
CORONA-update: wij blijven open!
Ratatouille

Ratatouille

  • Hoofdgerecht
  • Makkelijk
  •  / 
  • 120 Minuten/time]

Het geheime ingrediënt van onze ratatouille? Zelfgemaakte lookolie en... engelengeduld . Die laagjes schikken zich nu eenmaal niet vanzelf. Vanaf de lente staat dit gerecht weer op de kaart, maar in afwachting: een cadeautje van ons voor jou...

 

Ingrediënten

  • Olijfolie

  • Ui

  • Look

  • Rozemarijn

  • Tijm

  • Oregano

  • Tomatenpassata

  • Balsamico

  • Courgette

  • Vastkokende aardappel

  • Tomaat

  • Aubergine

  • Optie: rode ui

 vegan ratatouille recept knolkool

Bereiding

  1. Maak een kruidige tomatensaus met voldoende olijfolie, uien, look, rozemarijn, tijm, oregano, tomatenpassata en balsamico. Doe vervolgens een dikke laag (2 cm) saus in een ovenschaal.
  2. Snijd met een mandoline groenteschijven van +/-3 mm dik. Gebruik de klassieke ratatouille groenten: courgette, vastkokende aardappel, tomaat en aubergine. Wil je eens gek doen? Steek er dan schijfjes rode ui tussen 🤪.
  3. Organisatie is key. Start met het maken van stapeltjes van 5 cm hoog door met je ene hand afwisselend de groenteschijven te stapelen op je andere hand. Maak dan rijen in de ovenschaal van je stapeltjes tot ze volledig gevuld is.
  4. Werk rijkelijk af met een zelfgemaakte lookolie.
  5. Recept lookolie: doe 1 teentje gepocheerde of rauwe look, 1 eetlepel verse kruiden, zout en peper, 200 ml olie in een blender met vers gemalen peper en zout. En blenden maar!
  6. Plaats de groenteschaal 1 uur in een voorverwarmde oven op 160° C met deksel (of een omgekeerde ovenschaal). Haal na 1 uur het deksel er af en bak af op dezelfde temperatuur voor 30 a 45 min. Doe de priktest met de aubergine, deze gaart het traagste.

knol&kool

Producten uit het artikel

{