- Hoofdgerecht
- Makkelijk
- /
- 120 Minuten/time]
Het geheime ingrediënt van onze ratatouille? Zelfgemaakte lookolie en... engelengeduld . Die laagjes schikken zich nu eenmaal niet vanzelf. Vanaf de lente staat dit gerecht weer op de kaart, maar in afwachting: een cadeautje van ons voor jou...
Ingrediënten
-
Olijfolie
-
Ui
-
Look
-
Rozemarijn
-
Tijm
-
Oregano
-
Tomatenpassata
-
Balsamico
-
Courgette
-
Vastkokende aardappel
-
Tomaat
-
Aubergine
-
Optie: rode ui
Bereiding
- Maak een kruidige tomatensaus met voldoende olijfolie, uien, look, rozemarijn, tijm, oregano, tomatenpassata en balsamico. Doe vervolgens een dikke laag (2 cm) saus in een ovenschaal.
- Snijd met een mandoline groenteschijven van +/-3 mm dik. Gebruik de klassieke ratatouille groenten: courgette, vastkokende aardappel, tomaat en aubergine. Wil je eens gek doen? Steek er dan schijfjes rode ui tussen
.
- Organisatie is key. Start met het maken van stapeltjes van 5 cm hoog door met je ene hand afwisselend de groenteschijven te stapelen op je andere hand. Maak dan rijen in de ovenschaal van je stapeltjes tot ze volledig gevuld is.
- Werk rijkelijk af met een zelfgemaakte lookolie.
- Recept lookolie: doe 1 teentje gepocheerde of rauwe look, 1 eetlepel verse kruiden, zout en peper, 200 ml olie in een blender met vers gemalen peper en zout. En blenden maar!
- Plaats de groenteschaal 1 uur in een voorverwarmde oven op 160° C met deksel (of een omgekeerde ovenschaal). Haal na 1 uur het deksel er af en bak af op dezelfde temperatuur voor 30 a 45 min. Doe de priktest met de aubergine, deze gaart het traagste.
knol&kool