- Vegan kaas
- Easy Peazy
- veel
- 10
Til de kaassmaak van edelgistvlokken naar een hoger niveau door wat knoflook- en uienpoeder toe te voegen. Wist je trouwens dat edelgist een uitstekende bron van vitamine B12 en proteïne is? Gebruik de vegan parmezaan als afwerking van je favoriete pastagerecht, toast avocado of salade.
Ingrediënten
- 60 g Edelgistvlokken
- 120 g Sesamzaadjes
- 1 el Uienpoeder
- 1 el Knoflookpoeder
- 1 el Zout
- 1 snufje Cayennepeper
- Optioneel: Gerookt paprikapoeder
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een blender en blend. Voeg eventueel wat gerookt paprikapoeder toe voor een vollere smaak.
- Bewaar in donker en koel in een potje. Bewaart makkelijk 1 maand.
Tip: experimenteer eens met andere zaden en noten zoals cashew of walnoot. Of rooster eerst de sesamzaadjes.
knol&kool