Webshop - Gratis levering vanaf 50€
Ons restaurant is open voor take-away
vegan mayonnaise recept knolkool

Crazy good vegan mayo

  • Sauzen
  • Gemiddeld
  •  / 
  • 15 Minuten

homemade vegan mayonaise recept knolkool

Er zijn verschillende manieren om vegan mayonnaise te maken: met cashewnoten, amandelmelk of avocado bijvoorbeeld. Wij gebruiken aquafaba (het vocht dat bij kikkererwten en andere peulvruchten in blik zit) in combinatie met xantaangom met als resultaat een crazy good vegan mayonaise. Ontdek het zelf!

Ingrediënten:

  • 100 g aqua faba
  • 1 el mosterdpoeder
  • 1/2 tl xantaangom (optioneel)
  • 1/2 el knoflookpoeder
  • 1/2 el zout
  • 20 g appelazijn
  • 40 ml sap van kappertjes, uitjes of augurken in bokaal of vervang door 30 ml citroensap + 1/4 tl zout
  • mespuntje peper
  • 400 ml geurloze zonnebloemolie (of andere neutrale olie )

Producten uit het artikel

Benodigdheden:

  • Keukenrobot

Bereiding:

  1. Voeg alle ingrediënten (behalve de zonnebloemolie) toe aan een keukenrobot en laat draaien op continu. Giet de olie er bij van zodra de mix lichtjes fluffy begint te worden. Het is belangrijk dat je dit traag doet zodat het geheel voldoende tijd krijgt om te binden.
  2. Blijf olie toevoegen tot je de gewenst dikte hebt bereikt.
  3. Plaats eventueel in de koelkast, zodat de mayonaise nog wat kan indikken en de xanthaan haar werk kan doen.

knol&kool

Producten uit het artikel

Bragg
Appelazijn BIO
€ 8,95
Slechts 36 artikelen op voorraad!
Veghro
Knoflookpoeder BIO
€ 4,99
Slechts 7 artikelen op voorraad!
Smaakt
Aquafaba BIO
€ 1,45
Slechts 10 artikelen op voorraad!

Vergelijkbaar recept

Homemade kombucha met scoby

Homemade kombucha met scoby

Bij knol&kool maken we de meeste drinks zelf, waaronder ook onze kombucha. Zelf kombucha...

Lees verder
Glutenvrij zadenbrood

Glutenvrij zadenbrood

Verdraag je geen gluten of probeer je gewoon wat gezonder te leven?...

Lees verder
Vegan bechamelsaus

Vegan bechamelsaus

Deze versie van onze vegan bechamelsaus is volledig notenvrij. Tussen onze recepten...

Lees verder