Webshop - Gratis levering vanaf 50€
Ons restaurant is open voor take-away
Vegan ketchup

Vegan ketchup

  • Sauzen
  • Easy Peazy 
  • 8 porties
  • 20 Minuten

homemade vegan ketchup recept knolkool

 Wist je dat ketchup uit de supermarkt eigenlijk bijna altijd vegan is? Maar wat je zelf doet, doe je altijd beter, toch? Zo heb je bovendien ook volledige controle over de ingrediënten die in je homemade vegan ketchup zitten, want hoe je het ook draait of keert... In voorverpakte ketchup zitten er meestal ingrediënten die niet noodzakelijk op je bord hoeven te liggen. 

Ingrediënten:

Optioneel:

  • 1/4 tl speculaaskruiden
  • enkele druppels vegan vissaus
  • 1 kruidnagel
  • mespuntje cayennepeper
  • mespuntje xanthaan (voor een mooie binding)

Benodigdheden:

Blender

Producten uit het artikel

Bereiding:

  1. Breng alle ingrediënten (behalve de xanthaan) samen aan de kook. Zodra het kookt, mag je het laten afkoelen. 
  2. Blend het geheel (+ de xanthaan) tot een gladde massa. Proef en voeg eventueel extra zout en zoetstof toe. Opgelet: de smaak van de vegan ketchup wordt zachter eens de saus is afgekoeld. Dus zorg dat ze rijkelijk smaakt.

knol&kool

Producten uit het artikel

Veghro
Uienpoeder BIO
€ 3,47
Slechts 6 artikelen op voorraad!
Bragg
Appelazijn BIO
€ 8,95
Slechts 6 artikelen op voorraad!
Veghro
Knoflookpoeder BIO
€ 4,99
Slechts 8 artikelen op voorraad!
BioToday
Ahornsiroop A-grade BIO
€ 5,80
Slechts 23 artikelen op voorraad!