- Sauzen
- Easy Peazy
- 8 porties
- 20 Minuten
Wist je dat ketchup uit de supermarkt eigenlijk bijna altijd vegan is? Maar wat je zelf doet, doe je altijd beter, toch? Zo heb je bovendien ook volledige controle over de ingrediënten die in je homemade vegan ketchup zitten, want hoe je het ook draait of keert... In voorverpakte ketchup zitten er meestal ingrediënten die niet noodzakelijk op je bord hoeven te liggen.
Ingrediënten:
- 400 g gepelde tomaten in blik
- 5 dadels of 10 eetlepels ahornsiroop of 8 eetlepels kokosbloesemsuiker
- 20 g tomatenpuree
- 5 el balsamicoazijn of appelazijn
- 1 tl zout
- 2 tl uienpoeder
- 1tl knoflookpoeder
- 1 tl ongemalen mosterdzaad of 1/2 tl gemalen mosterdzaad
Optioneel:
- 1/4 tl speculaaskruiden
- enkele druppels vegan vissaus
- 1 kruidnagel
- mespuntje cayennepeper
- mespuntje xanthaan (voor een mooie binding)
Benodigdheden:
Producten uit het artikel
Bereiding:
- Breng alle ingrediënten (behalve de xanthaan) samen aan de kook. Zodra het kookt, mag je het laten afkoelen.
- Blend het geheel (+ de xanthaan) tot een gladde massa. Proef en voeg eventueel extra zout en zoetstof toe. Opgelet: de smaak van de vegan ketchup wordt zachter eens de saus is afgekoeld. Dus zorg dat ze rijkelijk smaakt.
knol&kool