- Zoet
- Gemakkelijk
- /
- 20 Minuten + 1 nacht
Wie zegt er dat je als vegan geen honing meer kan eten? Ga gewoon zelf aan de slag met verse of gedroogde bloemen en in no time heb je een potje vegan honing om elke dag een beetje van te genieten. Wij maken de vegan honing met paardenbloem of kamillebloem, maar voel je vrij om met andere wilde en eetbare bloemen te experimenteren naargelang seizoen zoals lavendel.
Ingrediënten
- 100 g verse paardenbloem of verse kamillebloem of vervang door 2 eetlepels gedroogde kamille
- 2 sneetjes citroen
- 350 ml water
- 150 g rietsuiker
- 125 g agavesiroop
- 25 gr ahornsiroop
Benodigdheden
- glazen (honing)pot van 500 ml
Bereiding
- Maak thee van de citroen en bloemen. Laat de thee een nachtje rusten in de koelkast en zeef de dag nadien pas de bloemetjes eruit. Duw tijdens het zeven goed op de bloemetjes voor extra smaak.
- Doe de gezeefde bloementhee in een sauspannetje met de rietsuiker en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Giet de vegan honing in een steriele glazen pot.
Tip: ga je zelf paardenbloemen en kamillebloemen plukken? Ga dan altijd op propere plekken, zonder pesticiden met een overvloed aan bloemen, zodat er zeker nog genoeg overblijft voor de bijen en andere insecten.
knol&kool