Webshop - Gratis levering vanaf 50€
CORONA-update: wij blijven open!
Vegan gravy

Vegan gravy

 • Saus
 • Expert niveau
 • 8 Porties
 • 30 Minuten

Ben jij ook zo'n grote fan van onze quinoa steak met vegan gravy? Dan kan je nu zelf thuis aan de slag, althans toch voor de saus. Maak het jezelf gemakkelijk door meteen een grote hoeveelheid te maken en eetklare porties in te vriezen.

Ingrediënten:

Producten uit het artikel

Benodigdheden:

Bereiding:

 1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Voeg de uien, het uienpoeder en het knoflookpoeder toe. Laat de uien lichtjes aanbakken zodat er een laagje vormt op de onderkant van de pan.
 2. Voeg dan de porto of rode wijn toe. Het aangebakken laagje zal nu gemakkelijk loskomen en zorgen voor een volle smaak in je saus.
 3. Doe nu ook de andere ingrediënten (behalve het water) in de pan en breng naar een laag vuur. Laat 30 minuten tot een uur sudderen op een laag vuurtje.
 4. Voeg af en toe een scheutje water (of wijn of porto of fond) toe wanneer de saus te dik wordt.
 5. Laat de vegan gravy afkoelen.
 6. Giet de saus door een zeer fijne zeef en duw al het vocht er uit met een pollepel. Of blend de saus tot een egale massa en voeg nog wat rijstmelk of water toe om de gravy dunner te maken. 

Tips:

 1. Maak direct een grotere hoeveelheid en vries de saus in. Gebruik hier eventueel een mal om ijsblokjes van te maken om de saus in porties te verdelen.
 2. Je kan de stukjes die niet door de zeef gegaan zijn nog gebruiken door ze te drogen in een droogoven en dan te blenden tot een smaakvol bouillonpoeder.
knol&kool

Producten uit het artikel

{