- Ontbijt
- Makkelijk
- /
-
20 Minuten/time]
Voor onze vegan French toast of wentelteefjes hebben we lang gezocht naar het lekkerste recept. Wedden dat je het verschil zelfs niet proeft met de niet vegan wentelteefjes?
Tip: heb je nog een oude croissant of chocoladekoek liggen? Vervang dan het oud brood door een vegan ontbijtkoek van Kultur Bakery in Gent. Heerlijk! Het beslag bewaart trouwens tot 1 week afgesloten in de koelkast.
Ingrediënten:
- snufje kala namak
- 1 tl kaneelpoeder
- 100 g banaan (gepeld en overrijp)
- mespuntje kurkuma
- 50 g maïszetmeel
- 300 ml havermelk
- 50 ml ahornsiroop (C-graad)
- 3 ml vanille-extract
- 70 ml olijfolie
- enkele sneden oud of bevroren brood
Bereiding:
- Snijd de gepelde banaan in stukken en plet met een vork. Zet apart.
- Doe alle ingrediënten behalve het brood in een hoge beter en mix met een staafmixer. Mix zeker niet te lang.
- Doe wat van het beslag in een diep bord en laat hier even het oud brood in weken. Bak vervolgens het brood in een vetstof naar keuze in een koekenpan.
- Werk af met kokosyoghurt, vers seizoensfruit en eventueel nog wat ahornsiroop.
knol&kool
Producten uit het artikel
Vergelijkbaar recept
Vegan bananenbrood
Eindelijk staat het online: het recept voor ons homemade vegan bananenbrood. Het recept...
Lees verder
Lees verder