Webshop - Gratis levering vanaf 50€
Ons restaurant is open voor take-away
vegan-chocomousse-aquafaba-recept-knolkool

Chocomousse met aquafaba

  • Dessert
  • Easy Peazy 
  • 6 porties
  • 25 Minuten

vegan-chocomousse-aquafaba-recept-knolkool

Wist je dat je met het vocht van kikkererwten uit blik (aqua faba) luchtige vegan chocomousse kan maken? Kies voor je favoriete Belgische chocolade zonder melk en werk af met geroosterde hazelnoten, bessen of rood fruit. 

Ingrediënten

  • 500 ml Aquafaba BIO
  • 500 g vegan chocolade ( au bain marie gesmolten)
  • 4 g Agar Agar BIO
  • 1/2 tl zout
  • 100 g poedersuiker
  • 1 g kardemom (optioneel)
  • 1 espresso (optioneel)

Benodigdheden

  • Keukenrobot

Bereiding

  1. Verhit de aquafaba met de agar agar, en het poedersuiker. Klop het geheel op terwijl het nog heet is in de keukenrobot tot een schuimige massa.
  2. Meng de espresso en de chocolade.
  3. Wanneer de aqua faba stijf genoeg is, voeg langzaam de gesmolten chocolade toe aan het mengsel (keukenrobot niet stoppen). 
  4. Laat draaien tot alles mooi gemengd is.
  5. Verdeel de vegan chocomousse in potjes en laat opstijven in de koelkast.

knol&kool

Producten uit het artikel

Smaakt
Agar Agar BIO
€ 4,45
Slechts 32 artikelen op voorraad!
Smaakt
Aquafaba BIO
€ 1,45
Slechts 10 artikelen op voorraad!