Webshop - Gratis levering vanaf 50€
CORONA-update: wij blijven open!
Vegan carrot cake

Vegan carrot cake

  • Gebak
  • Makkelijk
  •  / 
  • 15 Minuten + 45 Minuten bakken + afkoeltijd

Het recept van onze vegan carrot cake. Misschien wel hét best bewaarde geheim uit de keuken van knol&kool. Benieuwd wat jullie ervan bakken!

Ingrediënten

  • 280 g GF Bloemmix (25% kikkererwtenmeel, 25% boekweitmeel, 50% rijstmeel)
  • 225 g Arenga palmsuiker
  • 75 g Kokosrasp
  • 15 g Bicarbonaat
  • 15 g Bakpoeder
  • 7 g Kaneelpoeder of Kardemom of een combinatie
  • 5 g Fijn zeezout
  • 250 ml Olijfolie of avocado olie 
  • 180 ml Water
  • 450 g Wortelen, gewassen en geraspt
  • 50 g Rozijnen
  • 30 ml Citroensap of ander zuur (appelazijn, kombucha, …)
  • 35 g Gebroken blond lijnzaad

worteltaart-cashew-guiltfree-frosting-recept-knolkool

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. 
  2. Vet je taartvorm goed in met kokosvet of olijfolie.
  3. Meng eerst de natte ingrediënten samen met het gebroken blond lijnzaad in een kom. 
  4. Meng vervolgens in een andere kom de droge ingrediënten. 
  5. Voeg nu de natte en droge ingrediënten samen en meng goed. Probeer dit zo snel mogelijk te doen, want zodra het bicarbonaat met het zuur in contact komt, begint dit te werken.
  6. Doe het mengsel in je bakworm en zet 45 minuten in de voorverwarmde oven. 
  7. Laat afkoelen op een bakrooster.
  8. Werk af met onze carrot cake cashew frosting.

knol&kool

Producten uit het artikel

Uitverkocht
clearspring
Avocado Olie BIO
€ 9,99
Naturata
Atlantisch Zeezout Fijn
€ 1,09
Slechts 3 artikelen op voorraad!
{