Webshop - Gratis levering vanaf 50€
CORONA-update: wij blijven open!
Vegan bechamelsaus

Vegan bechamelsaus

  • Saus
  • Easy
  •  4 tot 6 personen
  • 20 Minuten

homemade vegan bechamelsaus witte saus recept knolkool

Deze versie van onze vegan bechamelsaus is volledig notenvrij. Tussen onze recepten vind je ook variant op basis van cashewnoten die iets minder werk en ingrediënten vraagt, ideaal voor als je eens wat minder tijd hebt. Maar wil je alles uit de kast halen? Ga dan voor deze versie die net iets smaakvoller. Probeer ze allebei eens uit en laat ons zeker weten welke jij de beste vindt!

Ingrediënten:

Benodigdheden:

  • Garde

Bereiding:

  1. Verhit in een pot de melk samen met de fijngesneden ui en laurier op een laag vuur. Haal de melk van het vuur net voor ze begint te koken. Zeef het mengsel en zet aan de kant. 
  2. Verhit in een sauspannetje de olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg wanneer je de olie ruikt het rijstmeel en uienpoeder toe. Roer met de garde alles goed door elkaar. Blijf roeren tot het baksel naar koekjes begint te ruiken en goudkleurig begint te zien.
  3. Giet nu al roerend in een dunne straal de plantaardige melk bij het baksel. Blijf roeren tot het mengsel langzaam aandikt en stop met gieten wanneer je bechamelsaus de gewenste consistentie heeft bereikt. Als je arm moet wordt tijdens het kloppen, kan je altijd melk bijgieten in kleine scheutjes, roeren tot de melk aandikt, even pauzeren om dan opnieuw melk bij te gieten tot de gewenste dikte. 
  4. Haal het pannetje van het vuur en voeg de gistvlokken, appelazijn, nootmuskaat, peper en zout toe naar smaak.

knol&kool

Producten uit het artikel

{