Webshop - Gratis levering vanaf 50€
CORONA-update: wij blijven open!
Vegan bananenbrood

Vegan bananenbrood

  • Dessert
  • Makkelijk
  •  / 
  • 60 Minuten/time]

Eindelijk staat het online: het recept voor ons homemade vegan bananenbrood. Het recept waar we de afgelopen maanden het meeste vraag naar kregen. Het lekkerste beslag maak je trouwens met overrijpe bananen. Voor de ultieme comfort food combo smeer je een laag pindakaas op een sneetje versgebakken bananenbrood, gevolgd door confituur. Werk tot slot af met enkele sneetjes banaan. 

Ingrediënten voor 1 bananenbrood

 recept-vegan-bananenbrood-knolkool

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op hete lucht op 170 ° C.
  2. Smeer een bakvorm in met olie. Doe het blond lijnzaad in een blender en blend tot meel.
  3. Pureer de overrijpe banaan met een vork. Opmerking: doe dit zeker niet met een blender of keukenrobot!
  4. Meng alle droge en natte ingrediënten apart in 2 grote kommen.
  5. Mix pas wanneer de oven op temperatuur is à la minute de inhoud van de twee komen snel en goed door elkaar.
  6. Giet het beslag in de bakvorm en bak voor 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat bananenbrood eerst even afkoelen in de bakvorm voor je het verder laat afkoelen op een rooster.

knol&kool

Producten uit het artikel

Uitverkocht
Original Superfoods
Lijnzaad Blond BIO
€ 3,50
{