Webshop - Gratis levering vanaf 50€
Ons restaurant is open voor take-away
Vegan Kaassaus

Vegan Kaassaus

  • Sauzen
  • Gemiddeld
  • 5 Porties
  • 20 Minuten + nachtje rusten

stretchy vegan kaassaus recept knolkoolDeze stretchy vegan kaassaus met cashewnoten is echt belachelijk makkelijk te maken en bewaart in een afgesloten pot ook nog eens super lang in de koelkast. Deze vegan kaassaus komt qua smaak en textuur helemaal overeen met de traditionele saus. Combineer met een lekkere ovenschotel zoals witloof in kaassaus met vegan bacon of met vegan macaroni. 

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Bereiding:

  1. Blend het water en de cashewnoten in een krachtige blender en voeg nadien de tapioca toe om het geheel wat rijkelijker te maken. Kruid met zout, (cayenne)peper en nootmuskaat naar smaak.
  2. Laat de vegan cashew cream één nacht in de koelkast staan, zodat hij kan opstijven. Deze stap is optioneel, maar je zal merken dat de saus makkelijker dik zal worden.
  3. Breng de saus al roerend aan de kook op een zacht vuurtje. Blijf roeren tot je de gewenste dikte hebt bereikt en je kaas lekker 'stretchy' is.
  4. Proef en kruid eventuele nog wat bij.

knol&kool

Producten uit het artikel

Joannusmolen
Tapioca Zetmeel BIO
€ 2,09
Slechts 7 artikelen op voorraad!
Omniblend
Power Blender 1 TM-767
€ 209,00
Slechts -1 artikelen op voorraad!

Vergelijkbaar recept

Homemade kombucha met scoby

Homemade kombucha met scoby

Bij knol&kool maken we de meeste drinks zelf, waaronder ook onze kombucha. Zelf kombucha...

Lees verder
Glutenvrij zadenbrood

Glutenvrij zadenbrood

Verdraag je geen gluten of probeer je gewoon wat gezonder te leven?...

Lees verder
Crazy good vegan mayo

Crazy good vegan mayo

Er zijn verschillende manieren om vegan mayonnaise te maken: met cashewnoten, amandelmelk...

Lees verder