- Sauzen
- Gemiddeld
- 5 Porties
- 20 Minuten + nachtje rusten
Deze stretchy vegan kaassaus met cashewnoten is echt belachelijk makkelijk te maken en bewaart in een afgesloten pot ook nog eens super lang in de koelkast. Deze vegan kaassaus komt qua smaak en textuur helemaal overeen met de traditionele saus. Combineer met een lekkere ovenschotel zoals witloof in kaassaus met vegan bacon of met vegan macaroni.
Ingrediënten:
- 250 ml water
- 100 g cashewnoten
- 50 g edelgistvlokken
- 1 el tapioca
- zout naar smaak
- (cayenne)peper naar smaak
- nootmuskaat naar smaak
Benodigdheden:
Bereiding:
- Blend het water, de edelgist en de cashewnoten in een krachtige blender en voeg nadien de tapioca toe om het geheel wat rijkelijker te maken. Kruid met zout, (cayenne)peper en nootmuskaat naar smaak.
- Laat de vegan cashew cream één nacht in de koelkast staan, zodat hij kan opstijven. Deze stap is optioneel, maar je zal merken dat de saus makkelijker dik zal worden.
- Breng de saus al roerend aan de kook op een zacht vuurtje. Blijf roeren tot je de gewenste dikte hebt bereikt en je kaas lekker 'stretchy' is.
- Proef en kruid eventuele nog wat bij.
knol&kool