Webshop - Gratis levering vanaf 50€
CORONA-update: wij blijven open!
Seitan

Seitan

  • Vleesvervanger
  • Gemiddeld
  •  / 
  • 10 Minuten + 60 minuten
Seitan is net als quinoa tempeh een uitstekende vleesvervanger. Je kan hem koken, bakken of zelfs frituren. Met een beetje geduld, de juiste ingrediënten en een paar propere handen serveer je in minimum 24u tijd je eigen vleesvervanger. Hoe wij seitan het liefste eten? Gemarineerd en vervolgens in de oven als een soort van vegan 'gebraad'. 

Ingrediënten

homemade seitan recept knolkool

Bereiding

  1. Was je handen grondig en droog af met een propere handdoek. 
  2. Meng gelijke delen van de seitan fix met koude groentebouillon en de tamari. Kneed snel tot een vlak deeg en laat vervolgens 30 minuten rusten onder een propere keukendoek.

  3. Laat het deeg 20 à 30 minuten sudderen op een middelhoog vuur. Laat afkoelen.

  4. Ga vervolgens met de seitan aan de slag volgens het recept dat je wil klaarmaken.

knol&kool

Producten uit het artikel

Smaakt
Groentefond BIO
€ 3,60
Slechts 19 artikelen op voorraad!
Smaakt
Tamari BIO
€ 2,60
Slechts 22 artikelen op voorraad!
{