Webshop - Gratis levering vanaf 50€
Ons restaurant is open voor take-away
glutenvrij zadenbrood recept knolkool

Glutenvrij zadenbrood

  • Gebak
  • Easy niveau
  • 0 Porties
  • 20 Minuten

homemade glutenvrij zadenbrood recept knolkool

Verdraag je geen gluten of probeer je gewoon wat gezonder te leven? Dan zal je al snel verlekkerd zijn op ons glutenvrij zadenbrood. Dit brood is niet alleen heel makkelijk om te maken, het is bovendien ook nog eens enorm voedzaam. 

Ingrediënten:

  • 220 g quinoa
  • 110 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 110 g lijnzaad
  • 5 g zout
  • 25 g psyllium 

Benodigdheden:

  • Langwerpige, rubberen bakvorm

Bereiding:

  1. Week de quinoa, zonnebloempitten en pompoenpitten gedurende één nacht afgedekt in een kom water in de koelkast. 
  2. Meng het lijnzaad en het zout samen in een kom, voeg 220 ml water toe en plaats de mengeling ook één nacht in de koelkast. 
  3. Giet na het weken het water van de quinoa, zonnebloempitten en pompoenpitten weg. Gebruik hiervoor eventueel een zeef. Spoel alles goed af en laat uitlekken. Tip: ga je voor zero waste? Geef dan het water aan de plantjes. 
  4. Verwarm de oven ondertussen voor op 140 °C.
  5. Doe de uitgelekte zaden samen met het zout, lijnzaad én het water samen in één grote kom. Voeg de psyllium toe en meng alles grondig door elkaar. 
  6. Doe het zadendeeg in een langwerpige, rubberen bakvorm en plaats voor 60 minuten in de voorverwarmde oven. 
  7. Heel het glutenvrij zadenbrood uit de oven en laat het eerst volledig afkoelen vooraleer je het aansnijdt. Anders vallen de sneetjes uit elkaar en droogt de rest van het brood uit. 

Tips:

  1. Je kan het brood makkelijk volledig of gedeeltelijk invriezen. Of snij het brood al in sneetjes in en neem telkens de hoeveelheid uit die je wil opeten.
  2. Maak crackers van het brood door de sneetjes even in de oven te roosteren. 
  3. Ons glutenvrij zadenbrood gaat heel lekker samen met onze smeuïge cashew cream. 

knol&kool

Producten uit het artikel

Vergelijkbaar recept

Homemade kombucha met scoby

Homemade kombucha met scoby

Bij knol&kool maken we de meeste drinks zelf, waaronder ook onze kombucha. Zelf kombucha...

Lees verder
Crazy good vegan mayo

Crazy good vegan mayo

Er zijn verschillende manieren om vegan mayonnaise te maken: met cashewnoten, amandelmelk...

Lees verder
Vegan bechamelsaus

Vegan bechamelsaus

Deze versie van onze vegan bechamelsaus is volledig notenvrij. Tussen onze recepten...

Lees verder