Webshop - Gratis levering vanaf 50€
CORONA-update: wij blijven open!
Gefermenteerde mosterd

Gefermenteerde mosterd

  • Saus
  • Makkelijk
  •  / 
  • 10 Minuten + 4 à 5 dagen fermentatie

Er gaat niets boven vers gemaakte sauzen. Deze gefermenteerde mosterd serveren we bij onze steak tartaar voor dat extra beetje pit. Eens gek doen? Voeg na drie dagen fermenteren een gepureerde groene kiwi toe voor mind blowing kiwi-mosterd. Bewaar de mosterd in de koelkast in een Weckpot.

 Ingrediënten

gefermenteerde mosterd recept knolkool

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten behalve de dragon in een gesteriliseerde Weckpot en sluit goed af. Laat 4 à 5 dagen op kamertemperatuur fermenteren. 
  2. Open de pot opnieuw en proef of de mosterd voor jou al de gewenste smaak heeft. Indien hij nog wat pittiger mag zijn, laat je hem gewoon nog één of enkele dag(en) langer staan. Alles is afhankelijk van hoe hoog de kamertemperatuur is. Zitten er bubbels in je mosterd? Geen zorgen, deze verdwijnen vanzelf bij de volgende stap!
  3. Haal de mosterd uit de pot en doe ze in een keukenrobot of blender en voeg de dragon toe. Pulseer tot de gewenste consistentie. 
  4. Doe de mosterd weer in de Weckpot en bewaar in de koelkast.
  5. Tip: eens gek doen? Voeg na drie dagen fermenteren een gepureerde groene kiwi toe voor mind blowing kiwi-mosterd. 

knol&kool

Producten uit het artikel

{